Trenutno pregledavate Šta je video marketing i zašto je važan?

Šta je video marketing i zašto je važan?

Video marketing nije tako komplikovan ili skup kao što mislite. Ako ovaj članak čitate sa pametnim telefonom, već imate video rekorder u ruci. Uz malo planiranja i malo kreativnosti, može se napraviti vrhunski video zapis koji će privući publiku.

video marketing

Šta je video marketing?

Rečeno je da slika vrijedi hiljadu reči. Za video, pomnožite to sa još hiljadu. To je osnova video marketinga, moćnog oblika marketinga koji efektivno angažuje vašu publiku kao dio vaših marketinških kampanja.

Video marketing znači korištenje videa za promovisanje i pričanje ljudima o vašem proizvodu ili usluzi. Pomaže u povećanju angažmana na vašim digitalnim i društvenim kanalima, educira vašu publiku i omogućava vam da doprete do njih pomoću novog medija.

Zašto je video marketing važan?

Korištenje videa kao dijela marketinga dobiva veliku pažnju u preduzećima svih veličina, uključujući poduzetnike i mala poduzeća.

Istraživanje Renderforest otkrilo je da su videozapisi pomogli preduzećima da se povećaju:

 • Svijest o brendu za 70%
 • Promet za 51%
 • Prodaja za 34%

Ishod je prilično nevjerovatan, zar ne?

Ključ njihove popularnosti leži u njihovoj relativnoj lakoći interakcije sa potencijalnim klijentima i klijentima na više platformi.

Mala preduzeća sve više koriste video zapise za privlačenje, konverziju i zadržavanje novih kupaca s velikim uspjehom.

Koje su prednosti video marketinga?

Uz pristup bržim mrežama, preduzeća koriste sve više i više video zapisa za interakciju sa svojim klijentima. Mnoga preduzeća, vjerovatno i vaša konkurencija, koriste video zapise kako bi prikupili vrijednost od svoje publike.

Zašto biste trebali koristiti video zapise u svojim objavama na društvenim mrežama? Video objave:

 • Ostanite vidljivi duže na društvenim mrežama
 • Dobijte više izloženosti i angažmana
 • Povećajte razumijevanje vašeg proizvoda
 • Istaknite se više
 • Omogućite ljepši način za interakciju sa svojom publikom
 • Moćan su prodajni alat
 • Viši rang u pretrazi
 • Rastu u popularnosti na svim platformama

Video primjeri

Predstavljamo video primjere koje smo snimali, uređivali i dostavili klijentu kao gotov proizvod.

Ilma City

-Ilma City je odmaralište za Vašu dušu, u srcu prirode pored rijeke Une. U ponudi preko 15 apartmana, sa bazenima zatvorenog ili otvorenog tipa. Napunite Vaše baterije i odmorite dušu.
Iz ovog primjera možete vidjeti kako smo u minuti i 34 sekundi prezentovali Ilma City kao odmaralište, cilj video marketinga da privučete u ovom slučaju turiste da odmah dođu, da imaju na umu, stvorite im želju da posjete odmaralište putem video zapisa.

Treća Sreća

Mobilni tim Treće Sreće pruža veliki broj usluga zdravstvene njege iz udobnosti vašeg doma. Mobilni tim ordinacije Treća Sreća stoji Vam na raspolagajnu kako u medicinskom polju tako i u svakodnevnim životom aktivnostima.

Ovo je drugi vid video marketinga, ovdje predstavljamo ordinaciju Treću Sreću i nama je cilj da olakšamo ljudima koji imaju starije roditelje. Znači ovdje je ciljana grupa djeca od penzionera, koji nemaju vremena da pomažu svojim roditeljima već će unajmiti tim ljudi koji će to raditi.

U koliko želiš da vidiš još video primjera, posjeti naš youtube kanal gdje postavljamo naše promotivne videe. Youtube kanal Step2Digital

Uživajte u video marketingu – bolji angažman, bolji rezultati!